Daha önce yaşadığım site üzerinde iletişim formlarının mail olarak gitmemesi sorununu yakın zamanda başka bir sitede yaşayınca tüm ayrıntıları yazmaya karar verdim. Sistem Wordpress ama mailler gitmiyor Contact Form 7 olmasına rağmen. Özellikle web siteniz Natro üzerinde host ediliyorsa bu sorunu yaşıyorsunuzdur. Çok basit bir çözümü var aslında :

Maillerin SMTP ile gitmesini sağlamak

Not : Anlatacaklarım Wordpress siteler için geçerli. Ama Joomla veya Drupal ile çalışıyorsanız orada da benzer eklentiler ile sorunu çözebilirsiniz ki çoğunlukla SMTP ile ilgili oluyor mailin gitmemesi sorunları (spam'a düşme hariç).

Öncelikle Wordpress üzerinden WP Mail SMTP adlı eklentiyi indirip ftp'den plugin klasörümüze atıyoruz. Ve yönetim panelimizden eklentiyi aktif ettikten sonra ayarlamak için Ayarlar'dan Email sekmesine gelip aşağı resimdeki ayarları yapıyoruz. Ancak hemen burada bir not düşeyim, eğer maillerinizi Gmail üzerinde alıyorsanız aşağıdaki ayarları yapın, yoksa resimden sonraki linke tıklayın.
Wordpress SMTP Eklentisi Ayarları

Resimde gördüğünüz gibi
From Email : Buraya gmail adresinizi yazıyorsunuz. Yukarıda yazdığım gibi web sitenize ait domain uzantılı ama Gmail üzerine aktarılmış mailden bahsediyorum şu anda.
From Name : Görünmesini istediğiniz isim.
Mailer : Send all Wordpress... ile başlayan seçeneği seçin.
SMTP Host : smtp.gmail.com (smtp.google.com olarak yazılıyor bir çok yerde. Doğrusu yazdığım gibidir)
SMTP Port : 465 (Burada da Gmail için bile olsa 587 şeklinde yanlış olarak yazılıyor. Doğrusu 465)

Wordpress SMTP Eklentisi Ayarları
Devam edersek
Encryption : Use SSL encryption
Authentication :

Username : Direk mail adresinizi yazın buraya.
Password : Mail adresinizi şifresi. Ancak dikkat edin, sizden başka yönetici varsa sitenizde, şifrenizi görebilir.

Gmail üzerinden maillerini alanlar için Wordpress SMTP ayarı bu şekilde. Peki Gmail harici domain uzantılı mailiniz için ne yapmalıyız derseniz Natro'nun paylaştığı görseldeki aşağıdaki adımları izleyin :

Wordpress SMTP Eklentisi Ayarları


Tüm bunları yaptığınız halde sitenizden mail alamıyorsanız (kullanıcılarınıza mail gitmiyorsa)

1: ftp'nizde Contact Form 7 eklentinizdeki

wp-content/plugins/contact-form-7/includes/mail.php dosyasını bulun, açın ve $headers = “From: $sender\n”; satırını bulup bununla değiştirin $headers = “From $sender\n”;

( : yani iki noktayı siliyorsunuz)

2: Eğer bununla da soruna çözüm bulamazsanız  Postman SMTP Mailer/Email Log eklentisini deneyin. Gördüğüm kadarıyla bu eklentide daha çok ayar var.

3: Yine olmadığı takdirde hosting firmanızdan SMTP ile ilgili tam ayarları isteyin. Aklımda kaldığı kadarıyla VPS (hiç aşina değilim bu terime) kullananlar için farklı bir ayar girilmesi gerektiğiyle ilgili bir şeyler duymuştum.

4: Contact Form 7 eklentiniz haricinde diğer eklentileri devre dışı bırakıp öyle deneyin.

5: Contact Form 7 eklentinizi devre dışı bırakıp ftp'den silerek en son sürümünü yükleyin.

6: Tüm bunların sonucunda sorun yine çözülmediyse belki de en başta yapmanız gerekeni yapın, hosting firmanıza sunucunuzun Windows veya Linux hosting olup olmadığını sorun. Normalde Wordpress CMS, Linux sunucular üzerinde çalışır. Tam emin olmamakla birlikte Windows hosting üzerinde bir şekilde Wordpress çalıştırabiliyorsanız ama iletişim formu hatası alıyorsanız sorun en önce zaten buradan kaynaklıdır.

Kolay gelsin.